Faces of Hope - Meridian se nalazi na adresi 1850 S. Eagle Rd, Suite 100, Meridian, ID 83642. Naša lokacija u Boiseu je u procesu tranzicije i uskoro će biti otvorena.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: BICIKLISTIČKA DOGAĐAJ SE VRAĆA U SELO

Potražite slične članke

BOISE, ID, 3. maj 2023. – “Cycle to Break the Cycle” vraća se ove godine u The Village od 3. do 6. maja 2023.

Bivši radijski voditelj Steve “Kekeluv” Kicklighter i lokalna neprofitna Fondacija Faces of Hope udružuju se kako bi prikupili važna sredstva i podigli svijest o zlostavljanju djece u našoj zajednici. Ovaj porodični događaj sadrži donirane bicikle CycleBar-a ispod velikog šatora u blizini Fountain Squarea. Biciklizam će trajati od 5:30 ujutro do 22:00 u srijedu, 3. maja, do subote, 6. maja, uz CycleBar instruktore i posebne muzičke mikseve, poput Britney and Friends, 90's Prom, Cinco De Mayo Fiesta, i još mnogo toga. Zainteresovani biciklisti mogu rezervisati svoje mjesto na jednom od bicikala na adresi www.kekeluv.com.

“Uzbuđeni smo što ćemo ove godine ponovo ugostiti Cycle to Break the Cycle. Kekeluvovi napori u stvaranju svijesti i pružanju pomoći u prevenciji zlostavljanja djece i nasilja u porodici važan su uzrok u našoj zajednici, i sretni smo što ove sedmice radimo sa Fondacijom Keke i Faces of Hope na zabavnom događaju koji podržava ovako važan problem,” Hugh Crawford, direktor, upravljanje imovinom – Intermountain Region, CenterCal Properties.

Fondacija Faces of Hope nedavno je objavila planove za satelitsku lokaciju u Meridijanu. “S obzirom na to da više od polovine naših klijenata dolazi iz okruga West Ada kako bi dobili naše usluge u centru Boisea, podrška zajednice je važnija nego ikada prije,” rekla je Paige Dinger, izvršna direktorica Fondacije Faces of Hope. “Većina klijenata koji putuju iz daljine ne vraćaju se po usluge nakon prve posjete, a mi želimo to promijeniti.”

„Osećam se veoma blagosloveno što živim u zajednici u kojoj porodično mesto za kupovinu i okupljanje kao što je The Village at Meridian ne trepće okom da podrži ovaj neverovatan cilj“, rekao je Stiv „Kekeluv“ Kiklajter. “CycleBar je donirao svoje premium bicikle, stanovnici Idahoa će doći da se voze, a mi ćemo prikupiti novac za Fondaciju Faces of Hope. To je ono o čemu se radi.”

Ciklus za prekid ciklusa dogodit će se na kraju Idaho Givesa i neposredno nakon događaja kampanje Mjeseca prevencije zlostavljanja djece u aprilu. Idaho Gives je godišnji događaj darivanja u cijeloj državi koji se održava od 1. do 4. maja 2023. Sada u svojoj jedanaestoj godini, osmišljen je da okupi državu, prikupljajući novac i svijest za neprofitne organizacije iz Idaha.

Za više informacija o Cycle to Break the Cycle ili o uslugama koje pruža Faces of Hope, posjetite www.facesofhopevictimcenter.org.

O Licima nade

Faces of Hope je otvoren za pružanje pomoći, nade i izlječenja onima koji doživljavaju zlostavljanje. Žrtve mogu pozvati pomoć na 208-577-4400 od ponedjeljka do petka ili ući na 417 S 6th St. Boise ID 83702, 8 do 17 sati Faces of Hope pruža trijažu za žrtve nasilja u porodici, seksualnog napada, zlostavljanja djece, starije osobe zlostavljanje i uhođenje. Kroz jedna vrata pružamo sveobuhvatne usluge podrške koje uključuju medicinsku, obrazovnu, emocionalnu i pravnu podršku žrtvama zlostavljanja. Sva ova podrška se pruža besplatno za žrtvu.

bs_BA